Highlights
Ziektekostenverzekeringen vergelijken


Mensen "met verstand van verzekeren" vergelijken voor ons een aantal dierziektekostenverzekeringen. Het is zeker zeer de moeite waard om voor jezelf via www.VerzekerJeHuisdier.nl te kijken welke verzekering voor jouw huisdier het voordeligste is


Vergelijken van huisdierenverzekeringen nog relevanter door crisis

Het onder de aandacht brengen en vergelijken van ziektekostenverzekeringen voor huisdieren is relevanter dan ooit. Als gevolg van de economische crisis worden zieke honden en katten de afgelopen maanden vaak niet -of te laat naar de dierenarts gebracht, zo blijkt uit diverse berichten. Mensen kunnen de medische kosten niet betalen en in sommige gevallen komen de dieren zelfs terecht in het asiel.

Veel dierenartsen maken hun klanten attent op de mogelijkheid van verzekeren, omdat het welzijn van dieren voorop staat. Vervolgvraag is dan meestal bij welke verzekeraar men het beste terecht kan.

Proteq Dier & Zorg en PetPlan zijn de bekendste partijen met uitstekende producten, maar er zijn meer gerenommeerde spelers op de markt die een goede dekking bieden tegen een aantrekkelijke prijs. Zeker in het huidige economische klimaat is het interessant om ook deze alternatieven te bekijken. 

      
Daarom stellen we graag aan je voor…. 


De website www.verzekerjehuisdier.nl is een privé initiatief en vanuit liefde voor dieren opgericht. De website bestaat al sinds 2007 en is in 2012 helemaal vernieuwd. Op de vernieuwde website kunnen de gegevens van een hond of kat die men wil verzekeren worden ingevuld en vervolgens worden premies en dekkingen op maat getoond. Zelfs dekkingen die een klant belangrijk vindt en wil vergelijken kunnen specifiek worden gekozen. Dat maakt het vergelijken van de belangrijkste huisdierenverzekeraars zeer eenvoudig en geeft consumenten inzicht in de verschillen, zodat men de verzekering kan kiezen die het beste past bij de wensen en het budget.

Er zijn meer vergelijkingssites, maar wij onderscheiden ons op vier onderdelen, aldus initiatiefneemster Kirsten Visser:

1. Kennis van zaken
Door onze paraveterinaire achtergrond, contacten met dierenartsen en jarenlange ervaring als werknemer en adviseur van een aantal verzekeraars kennen wij alle ins- en outs. Wij hebben goede contacten met alle huisdierenverzekeraars en zorgen dat de informatie up tot date blijft. De partijen die worden vergeleken zijn Proteq Dier & Zorg, PetPlan, OHRA, Kruidvat, HEMA en Inshared.

2. Premies direct op maat getoond
Na het invullen van de gegevens van een hond of kat wordt de premie van meerdere verzekeraars op maat berekend en weet de klant exact wat het maandelijks kost.

3. De verschillen in dekkingen en vergoedingen worden getoond
Aan de hand van diverse dekkingen en vergoedingen wordt in beeld gebracht op welke punten de verzekeraars van elkaar verschillen en overeenkomen. Onze vergelijkingen zijn hierdoor niet zozeer op de premie van de verzekering gebaseerd, maar op de vergoedingen voor behandelingen. Want daar zitten vooral grote verschillen. Ook kunnen klanten specifieke dekkingen kiezen die ze belangrijk vinden om te vergelijken.

4. Eerlijk, objectief en onafhankelijk
Wij vinden het belangrijk dat de consument een goede keuze maakt en weet wat hij of zij koopt. Zo’n verzekering moet immers een dierenleven lang meegaan. Als uitkomst van de vergelijking tonen wij de verzekeraars die in aanmerking komen, waarna de klant vervolgens zelf de keuze kan bepalen. Het maakt ons niet uit voor welke verzekeraar iemand kiest, als het maar bewust is. Pas nadat via onze website een polis is afgesloten ontvangen wij een eenmalige vergoeding van de betreffende verzekeraar.


Duidelijke missie

Dat laatste punt; eerlijke, objectieve en onafhankelijke informatie over de diverse verzekeringen zodat consumenten weten wat ze kopen is onze missie, aldus Kirsten. Daarom vinden we kwaliteit en toegankelijkheid van de informatie ook zo belangrijk.

Helaas zien we dat veel vergelijkingssites weinig informatie bieden en snel geld willen verdienen door uitsluitend als leadgenerator te opereren voor  verzekeraars. Er zijn er zelfs bij die ons inhoudelijk kopiëren om maar te scoren, maar eigenlijk geen kennis hebben van de verzekeringen. Wij zien het daarentegen als een uit de hand gelopen hobby, waarbij we een professionele stap hebben gezet in de hoop daar ook financieel iets voor terug te krijgen.


Toekomstverwachtingen

De behoefte aan transparantie bij consumenten is evident en dat geldt ook voor  huisdierenverzekeringen. Consumenten willen zelf een afweging kunnen maken tussen de dekking en de prijs die ze bereid zijn te betalen. Verzekeraars spelen daar op in; vandaar dat er de afgelopen jaren een aantal partijen als OHRA, Kruidvat, HEMA en Inshared de huisdierenverzekering in het assortiment hebben opgenomen.

Wij verwachten dat dierenartsen daar ook in mee zullen gaan en hun klanten naast Proteq Dier & Zorg en Petplan gaan wijzen op alternatieven die voor veel consumenten ook goed zijn. Het is voor dierenartsen ondoenlijk om alle aanbieders naast elkaar te zetten, vandaar dat we hopen dat ze zullen doorverwijzen naar onze website. Gelukkig doet een flink aantal praktijken dat al en we zullen andere praktijken actief benaderen om dat ook te gaan doen. Kwaliteit en actualiteit van de informatie is daarom bij ons ook zo belangrijk, zodat dierenartsen met een gerust hart naar ons kunnen verwijzen.

Het vergelijken van huisdierenverzekeringen is onze kernactiviteit, maar daarnaast willen we onze websitebezoekers meer  bieden. Zo hebben we nu een dierenartsenzoeker op de site en een Pensionzoeker. We zijn ook bezig een partnernetwerk op te bouwen waarnaar we kunnen verwijzen als het gaat om vraagstukken rond aanschaf, opvoeding, voeding en zorg voor het huisdier, zodat uiteindelijk meer mensen onze website zullen weten te vinden en te waarderen.


Gratis informatie voor uw website of wachtkamer         

Natuurlijk willen we dierenartsenpraktijken graag faciliteren om te verwijzen naar onze website. Het levert uiteindelijk een groter bestand aan verzekerde huisdieren op waardoor schrijnende situaties minder voorkomen.
 

Dierenartsenpraktijken die gebruik willen maken van de folders of een tekst voor de website, kunnen een bericht sturen naar kirsten@verzekerjehuisdier.nl