- Voeding voor de opgroeiende hond
- Schatting volwassen lichaamsgewicht hond (kg) op de leeftijd van (maanden):
- Fading Puppy Syndrome
- Hypoparathyreoïdie
- Vegetarische voeding voor hond en kat. Kan dat?
- Antivries vergiftiging bij hond en kat
- Bloeddrukmeting bij hond en kat
- Hormonen & Fokkerij bij de Hond
- Leishmaniasis bij de hond
- Hartmedicatie bij de hond
- Ziekteprofielen overzicht tot augustus 2014
- Myasthenia gravis bij de hond
- Eclampsie bij de teef
- Anticonceptie bij de teef: waarom en hoe?
- Herpes bij de hond
- NSAID's & Cortico’s samen. Kan dat?
- Cryptorchidie en Testikeltumoren bij de reu
- Flank Kaalheid bij de Hond
- Nascholing Paraveterinairen
- Rauwvlees vs. Brok, bij hond en kat
- Demodicose bij de hond
- Ziektekostenverzekeringen vergelijken
- Tramadol bij hond en kat
- Het vuurwerkpilletje
- Perianaal Fistels bij de hond
- FIP bij de kat
- Giardia bij de hond
- Shar-Pei Fever
- Comeback Zepp operatie?
- GDx Diarree Homeopathie
- Inflammatory Bowel Disease bij de hond
- Nascholingspunten, vermelding van -
- Megaoesophagus hond
- Squameuze prostaat metaplasie bij de reu
- Prostaatcystes bij de reu
- Acute prostatitis moz abces(sen) bij de reu
- Benigne prostaat hyperplasie bij de reu
- Prostaat adenocarcinoom bij de reu
- Insulinoom bij de hond
- Regelgeving Homeopathie vernieuwd
- Thrombo-embolie bij de kat
- EPI bij de hond
- Vergiftiging door zwemmen
- Blauwalg vergiftiging
- Plaagalg vergiftiging
- Botulisme
- Ziekte van Cushing bij de hond
- Ziekte van Addison bij de hond
- Primaire epilepsie bij de hond
- Demo Ziekteprofiel (Ziekte van Lyme)
- Demo Medicijnprofiel (Doxoral)
- ‘Autocue’ medicijnen vd paraveterinair
- Puppymelk
- Antibioticumbeleid Gezelschapsdieren
- Titeren bij de hond
- Ziekte van Lyme hond
- Kaalheid Wetterhoun
- Hypothyreoïdie hond
- Tips rond partus teef
- Paracetamol waarom niet?
- Kittenleeftijd bepalen?
- Hondenneus diagnostiek
- Leishmaniasis vaccin hond
- Hyperthyreoïdie Kat: therapie evaluatie
- Is chippen verplicht?
- Hondenbelasting heffen onrechtmatig!
- Cranberry & Urinewegen
- Nieuwsbrief 2 / 2013 - 1
- Dementie bij hond en kat
- Detectie ovariumweefsel bij de teef
- Inloggen voor Dummies
- Demo Cursus Kattengedrag
- Nieuwsbrief 1 / 2012 - 12
- Veterinair Ziektekundig Woordenboek
- Fokbeleid Wetterhoun: Vernieuwend!
- Orale zenuwblocks bij hond en kat
- Onderhoud Veterinair Instrumentarium
- Bloeduitstrijkje
- Dunne Naald Biopt (DNB)
- Homeopathie in de Diergeneeskunde
- Vuurwerkstress bij hond en kat
- Progesterontest bij de teef
- Dierenarts in de jungle
- Mens, Vakman, Ondernemer
- Wat doet Vetined?
Vetined Veterinaire Internet Educatie
… de juiste kennis paraat!
Meer kennis in minder tijd voor minder kosten. Kennis die snel toegankelijk is op elk moment op elke plek. Nieuwe kennis, maar vooral ook nog steeds actuele ‘oude’ kennis. Hoe was het ook alweer? Kennis in een zodanige vorm aangeboden dat deze beter blijft ‘hangen’.
Kennis over diergeneeskunde en aanverwante onderwerpen: over zorg en communicatie, over praktijkvoering, over voeding, fokkerij, ziektekostenverzekering voor huisdieren, enz.
Wij streven naar een snel groeiende veterinaire databank. Variërend van alleen-een-link tot een volledige cursus. De juiste kennis paraat.
Doelgroepen: dierenartsen, paraveterinairen en huisdierbezitters
De drie hoofdrolspelers in het ‘veterinaire zorgteam’. Hoewel de informatie voor een groot deel separaat wordt aangeboden, wordt deze wel zoveel mogelijk onderling op elkaar afgestemd, zodat de ‘teamleden’ elkaar beter begrijpen en dus beter kunnen samenwerken.
Vooralsnog beperken wij ons tot gezelschapsdieren. Wij sluiten niet uit dat het concept in de toekomst ook wordt toegepast bij andere diergroepen.
Producten: profielen, cursussen, Visie Versa en highlights
Profielen bieden voor dagelijks gebruik de meest relevante informatie ‘in één oogopslag’; steeds voorzien van een link naar meer informatie. Als eerste bieden wij medicijnprofielen aan. Het dagelijks gebruik als geheugensteun betekent tegelijkertijd ‘spelenderwijs’ leren. Onze profielen staan onder controle van externe specialisten.
Cursussen worden aangeboden als leertekst of leertoets. De didactische vormgeving is in handen van het Nederlands Instituut voor Vakbekwaamheid, Educatie en Ontwikkeling (NIVEO), dat ervaren is op het gebied van (geaccrediteerde) e-learning o.a. in de humane zorg. De cursussen worden (mede) vervaardigd door externe experts.
Een leertoets bestaat uit een aantal multiple choice vragen, vergelijkbaar met de oefentoets voor het theoriegedeelte rijexamen. Bij onze leertoets is er nog een extra leerelement in de (uitgebreide) feedback als afsluiting van elk(e) toetsvraag / antwoord.
Een bijzondere vorm van ‘leren’ is Visie Versa. Een korte filmimpressie van een gesprek tussen vakmensen over een bepaald thema met een link naar de volledige tekst van het gesprek. Dit vormt de aanzet tot een forum discussie. De uiteindelijke resultaten worden aan alle deelnemers beschikbaar gesteld.
Highlights zijn korte en wat langere artikelen, samenvattingen, opinies, statements, korte filmpjes, nieuwtjes, tips, opfrissers, wegwijzers e.d. met (indien relevant) links naar meer informatie. Of alleen-een-link.
Een eigen plek: professionele inhoud, didactische opzet en tarifering
We streven ernaar om qua professionele inhoud, didactische opzet en tarifering een eigen plek te creëren in de veterinaire nascholingsmarkt tussen en in harmonie / in samenwerking met de bestaande conventionele en internet nascholingsinstituten.
De professionele inhoud moet straks ook accreditatiewaardig zijn. Voor dierenartsen geldt vanaf eind 2013, dat nascholing verplicht is. Onze nascholing wil zich straks richten naar de richtlijnen die worden ontwikkeld in het kader van CKRD.
Het is te verwachten dat nascholing ook voor paraveterinairen in de nabije toekomst verplicht wordt. Maar ook huisdierbezitters willen hun kennis uit betrouwbare bron en meestal ook graag een ‘officieel’ bewijs van een met goed gevolg afgelegde cursus.
Vanaf eind 2013 zullen ten behoeve van de accreditatie competentietoetsen worden aangeboden; de resultaten daarvan zullen kunnen worden bijgeschreven in een persoonlijk elektronisch competentiepaspoort. Een competentie paspoort is niet alleen nodig voor accreditatie, maar heeft natuurlijk ook een toegevoegde waarde op een CV.
De didactische opzet van e-learning is erop gericht dat kennis beter beklijft. Het doel van leren is niet alleen kennis nemen, maar ook begrijpen, opslaan en last but not least (bijna) reflexmatig toepassen. Profielen en leertoetsen zijn daar goede voorbeelden van.
De tarifering moet laagdrempelig zijn. Maar niet alleen dat. De gebruiker moet ook alleen kunnen kopen wat hij / zij nodig heeft. Niet meer en niet minder. Cursussen kunnen bijvoorbeeld per onderdeel of module worden gekocht.
E-learning kan (veel) goedkoper zijn dan conventionele nascholing. Er zijn bijvoorbeeld geen reis- en verblijfskosten en geen waarnemingskosten. Er is veel minder verlies van productieve praktijktijd en, niet onbelangrijk, er blijft meer quality family time over. De cursist kan zelf bepalen wanneer hij / zij studeert. Hij / zij kan de cursus naar eigen inzicht opdelen en deel voor deel bestuderen; hij / zij kan zijn / haar eigen studietempo bepalen. Bovendien blijft het lesmateriaal beschikbaar als naslagwerk.
En natuurlijk kan niet alles via e-learning, denk bijvoorbeeld aan een workshop. Maar veel educatie kan wel via het internet.